Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla avslutade strålande säsong med ännu ett guld

Charlotte Kalla tog en vattentät favoritseger i säsongens sista lopp, SM tre mil i Åsarna. Tolv sekunders ledning efter en mil växte till 23 sekunder efter 20 kilometer och 50 sekunder i mål. Hela tiden skuggade hemmatjejen Emma Wikén som tvåa, men längre än till silver nådde inte Emma denna dag.

– Det var kul att åka i dag och jag är glad över segern. Här gällde att fokusera på sig själv och inte så mycket på mina konkurrenter, sa en nöjd och glad Charlotte Kalla efter sitt 16:e SM-tecken.

Charlotte Kalla kan se tillbaka på en strålande säsong. OS-guld i stafett och två individuella silver i Sotji var nog över förväntan.

– Absolut. OS-insatsen överträffade det mesta och överhuvudtaget har hela vintern varit en lång framgångsvåg för mig, menade SM-segrarinnan, som nu gör säsongsbokslut.

– Jag åker knappast någon fler tävling. Det får vara nog nu, menar Kalla som tar välbehövlig vila innan hon börjar om med VM-uppladdning inför nästa års världsmästerskap i Falun.

Emma Wikén har en nästan lika bra säsong bakom sig, med OS-guld i stafett och ett flertal fina placeringar i världscupen.

– Det var väl inte alltför bra före OS, men toppformen kom lägligt och efter hemkomsten från Sotji har det också gått bra, sa Wikén efter att ha bärgat silvret bakom Kalla.

– Jag måste vara nöjd med andraplatsen. Charlotte gjorde ett väldigt bra lopp i dag och jag försökte hänga på henne första varvet, (12 sekunder bakom), men sen tappade jag lite grann.

Damernas tremil var tuff. Kanske inte topografiskt, men föret var tungt och det riktigt hördes hur skidorna och klistret sög fast i snön när de aktiva passerade oss i publiken.

Åsarna tog alltså silver individuellt och guld i lag, för Hanna Eriksson var positiv femma, 3,30 minuter efter segrarinnan och Ida Ingemarsdotter sjua 3,58 från guldet.