Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla tog OS-silver

Charlotte Kalla var ynka 1,8 sekunder efter Marit Björgen i mål.

– Jag har aldrig varit på pallen i skiathlon, varken i världscupen eller i ett mästerskap. Det var jätteskönt att få den här starten i OS, sade hon till TT.

Silverformen öppnar för att Charlotte Kalla kanske också startar i lagsprinten i OS, som hon tidigare varit osäker till.

– Nu har vi gjort den här tävlingen och ska njuta av det. Sedan kommer det först och främst en 10 kilometer klassisk där hon också har jättestora möjligheter att kunna vara med och slåss om en medalj. Sedan ska vi åka en vanlig stafett också. Så får vi se lite grann vartefter, säger Rikard Grip.

Lagkamraten, och Åsarna-tjejn, Emma Wikén var inte förvånad över Kallas insats.

– För mig var det väldigt väntat. Jag tycker att hon har varit väldigt stark i träningen och det känns att hon har sådan harmoni i kroppen. Det märks att hon mår väldigt bra. Hon är glad och sprallig och det måste finnas där också. Det är därför som hon åker så himla fort, säger Wikén.

Också Britta Johansson-Norgren – 39:a i mål – sjunger med i hyllningskören.

– Charlotte har ju varit väldigt stark hela året – det känns som hon har varit i balans. Nu är hon ju äldre . . . Hon vet vad hon ska göra och hon vet vad hon kan.