Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla tog sitt andra silver

Charlotte Kalla tog silver i damernas 10 km i klassisk stil, hennes andra silver i Sotji-OS.

Trots att svenskan såg märkbart trött ut körde hon urstarkt de sista kilometrarna.

- Det var slitsamt i dag, det kändes knappt som jag hade styrfart när jag kom mot sprintbacken, säger Charlotte Kalla till TV3. - Det var lite svårt att föreställa sig att det skulle räcka upp på pallen.

Upp till den urstarka vinnaren Justyna Kowalczyk hade hon 18,4 sekunder. Polskan har tävlat med en fraktur i foten den senaste tiden.

- Jag var väldigt fokuserad på den här dagen, säger Kowalczyk till TV3.
Hon kände inte av skadan under loppet.

- Jag har tagit stark medicin, i tre timmar känner jag ingen smärta. Efter det får jag ont, men det spelar ingen roll.

Bronset gick till norskan Therese Johaug. Förhandsfavoriten Björgen kroknade och blev femma.

Av de övriga svenskorna blev Emma Wikén tolva, Sara Lindborg blev 16:e och Anna Haag 20:e.

- Jag tyckte att det kändes bra. Jag hade väldigt bra skidor, bra fäste, och kunde gå på hela långbacken, säger Wikén till TV3. - Oh herregud, fan vad kul! säger hon apropå Kallas silver.

Kallas silver är hennes fjärde OS-medalj. I OS 2010 tog hon guld på 10 km fristil och silver i sprintstafetten. Det är hennes första individuella mästerskapsmedalj i klassisk stil - och nionde sammanlagt i VM- och OS-sammanhang.

I Vancouver tog Sverige sju medaljer i längd, tre guld, två silver och två brons. Hittills i Sotji har det blivit fem stycken, fyra silver och ett brons.

Fortfarande återstår alla fyra stafetterna, 15 km (klassisk) och 50 km (fristil) för herrar samt 30 km (fristil) för damer.