Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallas fullbordade trippeln

Charlotte Kalla fullborde sin trippel i Bruksvallarna utan problem. Söndagens sprinttävlingar blev en enda stor uppvisning av svensk längdskidåknings damsuverän. Hon växlade upp sin fart precis det som behövdes från både kvarts-, semi- och final. Frågan är om Kalla haft en bättre novemberform någonsin.

– Allt fungerar och jag ser verkligen fram emot kommande helgs världscuppremiär, konstaterade en än en gång glädjefylld skiddrottning.

Hon var aldrig hotad någon enda gång. I finalen bjöd Ida Ingemarsdotter motstånd tillsammans med Hanna Falk, men det var bara i början. Längst bort på sprintbanan sträckte bara Charlotte på sig lite extra och drog ifrån.

För Ida Ingemarsdotter, som kom tvåa i finalen, har veckan innan tävlingspremiären varit upp och ner.

– Efter ett par veckors kajkande runt, runt på den här banan i träningssyfte började jag bli psykiskt less. Det kändes inte alls bra.

Botemedlet var två dygns hemgång till Östersund. Miljöombytet gjorde gott. Efter en halvdan prolog på söndagsmorgonen piggnade Ida på sig för att vara som bäst i finalen. Men åt Kalla var inte att göra.

– Det passar mig perfekt. Jag får lura i vassen och slipper trycket. Pressen får Charlotte ta, log Ida, påtagligt nöjd med sitt sprintresultat.