Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallblodsstjärnan avlivades efter att ha blivit sparkad

En av världens bästa kallblodstravare, Atom Vinter, är död.

1989 vann han Kallblodsderbyt i Östersund.

För några veckor sedan avlivades den norska stjärnhästen Bork Rigel efter att han fått för stora problem med förkalkningar i båda frambenen.

Bork Rigel firade stora framgångar tillsammans med sin kusk Jomar Blekkan och vann bland annat kallblodsderbyt i Östersund 1992.

Nu meddelar norska Trav og Galoppnytt att också Atom Vinter har lämnat jordelivet. Atom Vinter var en av tidernas allra bästa kallblodstravare som vann 130 av sina 290 starter och sprang in 8,3 miljoner norska kronor.

1989 vann Atom Vinter kallblodsderbyt (som då kallades Östersunds Stora 4-åringslopp) på Östersundstravet.

– Det var ett av Atom Vinters barnbarn som sparkade honom. Jag hörde att det small till och Atom Vinter hoppade på tre ben. Höger bakben var knäckt och jag hade inget val, säger ägaren och ständige följeslagaren i sulkyn Arve Gudbrand Blihovde till tgn.no.

Atom Vinter har flera framgångsrika avkommor. De bästa är Gam Vinter (3,3 miljoner), Sarpen (2,5 miljoner) och Prins Vinter (1,8 miljoner).

Atom Vinter blev 28 år.