Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallbygden ska ha skolan kvar

Annons

Centern besökte nyligen Kallbygden och det finns det inga tvivel om att här frodas framtidstro. Att lyssna till Kallbygdens intresseförenings beskrivningar av verksamheterna i bygden får en att tro att man är i berömda Gnosjö.

Kallbygden har med egen kraft ökat inflyttningen genom ett projekt där man bjudit in människor från andra länder att komma och bo och verka i Kallbygden. Jörgen Brouwer med familj som flyttat från Holland och nu äger och driver affären i Kallsedet är ett exempel.

Kallbygdens hemsida marknadsför cirka 30 olika företag med olika verksamheter såsom träförädling, upplevelser och mat och boende i världsklass. Det finns unga lantbruksföretagare i bygden som satsat för framtiden, det finns en affär, det finns äldreboenden och det finns en skola som är mycket viktiga för bygden.

Det finns många planer och idéer för framtiden, men det finns också farhågor. De två största farhågorna för fortsatt utveckling i Kallbygden är att skolan ska försvinna och att områdesstyrelsen ska läggas ner.

Områdesstyrelsen bildades 1999 efter ett förslag från C, med syfte att ge bygderna möjligheten att själva forma framtiden och ta ansvaret för sin utveckling och kommunala angelägenheter.

Socialdemokraterna i Åre kommun var redan då emot bildandet av områdesstyrelser och att lämna över ansvaret för budget och verksamhet.

Vårt budskap är att självklart ska Kallbygden ha sin skola kvar och områdesstyrelsen ska självklart få fortsätta sitt arbete. De problem som kanske uppstår ska vi hjälpas åt att lösa.

Vi undrar hur S och övriga partier ställer sig till framtiden för områdesstyrelsen och skolan i Kallbygden.

Centerpartiet i Åre

Daniel Danielsson, Järpen, Monica Henriksson, Kvitsle Mattmar, Peter Jansson, Svedje Åre, Eva-Lena Blom, Mårdsund Mattmar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel