Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle Björklund efter 1–4: En väckarklocka

Godkänt – i 20 minuter. Mer ger vi inte ÖFK efter 1–4 (0–2) i träningsmatchen mot Brage.

Och det är klart; tremålstorsk mot en seriekollega med månaden kvar till premiären är förstås aldrig okej – hur man än vrider och vänder på det.

– Det är väl som alltid både och. Tungt att förlora så här, men nu får vi ju trots allt chansen att rätta till felen. Förra säsongen åkte vi på en sån här smäll mot Umeå i seriepremiären, säger ÖFK:s assisterande tränare Niklas Dahlström.

ett steg längre i kritiken:

– Jag tycker det är en väckarklocka. Våra spelare förstod inte att vi skulle möta ett bra lag i dag. Brage är kanske inget stjärngäng, de ser till att stå rätt och spelar enkelt, men de är ändå tre mål bättre än oss och det är en tankeställare.

– Vi vet ju att vi kommer bli straffade för varje misstag i den här division 1- serien, det är liksom ingen hemlighet. Och då kan vi inte uppträda så här juniorbetonat, tre av deras fyra mål är alldeles för enkla misstag från vår sida.

halvlek var alla av samma karaktär:

ÖFK tappade boll i anfallsläge, Brage ställde om direkt med en boll i djupled och när backlinjen inte hann falla ordentligt sprang Johan Eklund enkelt igenom.

Den förre Falu-forwarden gjorde 0–1 i 32:a minuten och fick sedan två liknande frilägen till innan Andreas Hedlund istället satte 0–2, även han helt frispelad i straffområdet.

dessförinnan hade ÖFK sin bästa period i matchen; första kvarten.

Här visade framför allt Ante Björkebaum, Alan al-Kadhi och Jacob Widgren kvicka fötter och lovande intentioner – dock utan att gå hela vägen.

”Jacke” hade bland annat en nick strax utanför stolpen i 12:e minuten, men farligast blev det när Ghassan Talozi lite senare vände spelet på högerkanten och hittade in till backen Fredrik Löfgren, som i fritt skottläge avslutade mitt på Brage-keepern.

– Tjusiga anfall allihop, vi skapar kanske sex sådana i första halvlek. Men viljan att verkligen trycka in dom där bollarna saknas hos oss, det är som att vi inte tar i det sista som krävs, säger Kalle Björklund.

Och det var faktiskt inte bara i avsluten som ÖFK saknade rätta kraften i lördags, laget förlorade ovanligt många närkamper och hade periodvis svårt att komma upp i press på bollhållaren.

– Vi vann nästan inga 50/50-dueller, säger Niklas Dahlström som till och med fick se stridsvagnen Bobo Sollander gå bet i en närstrid strax före Brages 0–3-mål.

liksom Björn Carlsson annars för ett klart godkänt inhopp på mittfältet och såg till att ÖFK lyfte till en ganska hyfsad avslutning på matchen.

Ghassan Talozi tröstreducerade till 1–3 med 20 minuter kvar, vilket kändes helt logiskt med tanke på vad skåningen uträttat i anfallsväg tidigare under matchen.

Målen: 0–1 (32) Johan Eklund, 0–2 (38) Andreas Hedlund, 0–3 (60) Mats Theander, 1–3 (71) Ghassan Talozi, 1–4 (90) Mats Theander.

Så spelade ÖFK: Lennart Sandahl-Lars Oscarsson (45), Tim Andersson, Christoffer Fryklund (75), Fredrik Löfgren - Alan al-Kadhi (72), Pontus Englund (67), Martin Johansson (45), Jacob Widgren (75), Ghassan Talozi – Ante Björkebaum (55).

Ersättare: Robin Fryklund (45), Bobo Sollander (45), Daniel Westerlund (55), Björn Carlsson (67), Andreas Sipuri (72), Emil Kvarnlöf (75), Viktor Roos (75).

Domare: Peter Boije, Östersund.