Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle firade med att servera sin mormor Selmas smörgåsbord

Vill man fira något kan man göra det på många olika sätt. Innehavaren av lunchrestaurangen Kalles kök & catering i Odenskog, Östersund, Kalle Liljekvist, firar under februari att han haft stället i tio år, och gör detta på ett lite annorlunda sätt.

Under förra veckan serverade han bland annat sin mormor Selmas smörgåsbord och då är det inte vilken mormor som helst vi pratar om, utan Selma i Bakvattnet.

Denna Selma hade på sin tid pensionat och blev vida känd för sitt smörgåsbord och sina lika kända köttbullar. Under just vecka 9 har Kalle velat uppmärksamma och tacka de personer som gett honom inspiration, kunskap och intresse för matlagning genom åren. Veckans matsedel innehöll bland annat falukorv med stuvad spenat och köttbullar, på farmor Elise Karlssons vis. I dag serveras grillbuffé utomhus.

Kalle Liljekvist, född och uppväxt i Lugnvik, började sin bana som kock på Stadskällaren i Östersund men generna för matlagning fick han nog med sig när han föddes, både från mormor Selma och mamma Ulla som också jobbade som kallskänka på samma restaurang.

Men intresset fick han nog i sin ungdom i köket hos mormor Selma i Bakvattnet.