Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle lovar bjuda på allt

Direkt från älgjakten till Östersund och Gamla Teatern.
På lördag spelar Kalle Moraeus och hans band "Hej Kalle".

I skrivande stund har han ännu inte skjutit någon älg. Han har mest ätit korv, säger han.

Men det är heller inte själva skjutandet som Kalle Moraeus gillar mest med älgjakten.

– Att sitta i skogen och bara umgås med sig själv, det är det bästa jag vet.

På lördag tar han en paus från jakten i norra delarna av Dalarna och beger sig till Östersund. Han kommer med sitt band "Hej Kalle", som han spelat med i snart 20 år.

– Vi är inte ute på någon regelrätt turné, det är vi aldrig. Vi spelar året runt och gör nog 60-70 spelningar per år, säger kalle Moraeus.

Förutom Kalle Moraeus hit från Melodifestivalen 2010, "Underbart", kommer bandet bjuda på en massa olika musikstilar.

– "Underbart" är verkligen inte signifikativt för det vi spelar när vi spelar live. Det går inte att säga vad vi spelar, för vi spelar så oerhört olika musik, allt från jazz, folkmusik och schlager till swing och country. Men publiken kan i alla fall förvänta sig en mängd olika stilar blandat med berättelser ur livet.

Kalle Moraeus är kanske mest känd som spelman i Orsa spelmän och Benny Andersson orkester. Men på senare år har han även blivit känd som programledare i tv. En ny säsong av "Moraeus med mera" spelades in före midsommar och han leder underhållningsprogrammet "Så ska det låta".

– Jag har aldrig i mitt liv trott att jag skulle bli programledare i tv. Det har bara hänt i mitt liv, säger han.

Fler erbjudanden om tv-program dyker upp då och då, senast var han med och ledde tv-galan Kristallen. Men vad nästa steg ska bli, det vet han inte. Eller jo, en sak är han säker på.

– Nästa steg måste bli att gå i pension. Jag har sett många kollegor som försökt, men inte lyckats. Jag tänkte lunka på i den här takten ett tag till, men sedan är mitt mål at gå i pension, säger Kalle Moraeus som fyllde 51 år i somras.

Efter 19 år i Stockholm flyttade Kalle Moraeus hem till Orsa för snart tio år sedan. Där tänker han bo kvar.

– Jag längtade hem jämt, det gick inte att hålla sig borta.