Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalles schackdrag: 4–4–2 i seriepremiären

/
  • ÖFK:s tränare Kalle Björklund överraskar  med att ställa  om  till 4–4–2 mot Carlstad i  dagens  division 1- premiär.

Svårspelat underlag och tekniskt drivet motstånd i premiären.
ÖFK:s överraskande svar på det är rakt och enkelt: 4–4–2.

Annons

”En lek med siffror” och ”ingen större skillnad i grunden”.

Så brukar det låta när fotbollstränare pratar spelsystem, allra helst inför viktiga matcher som lördagens premiär i division 1 norra.

Men Kalle Björklund hymlar inte med orsaken till varför ÖFK spelar 4–4–2 mot Carlstad.

lite annorlunda, helt klart. Den största orsaken till varför vi ändrar spelsystem är att planen inte är perfekt därnere. Vi kommer inte kunna passa bollen genom laget på det gräset, och därför kommer vi i stället försöka spela enklare och rakare, säger ÖFK-tränaren.

– Ja, det får man nog säga. Förutsättningarna är sådana att vi behöver lite mera kraftfulla spelare den här gången, vi räknar också med mer spel i djupled.

mot Enköping nästa helg är vi nog tilbaka på ruta ett. Då kommer vi med största sannolikhet spela 4–2–3–1 igen och då lär andra spelare bli aktuella, säger Kalle Björklund.

– Det är inga större problem i det här fallet, vi är förberedda. Men som alltid när man ändrar spelidé blir det nya utgångspositioner för spelarna.

Om ÖFK:s schackdrag räcker för att chocka Carlstad återstår att se. Spelskickliga och lättviktiga United trivdes ganska illa mot fysiskt spelande lag i söderettan, men förväntar sig sannolikt en annan typ av fotboll mot norrlagen.

– Jag vet inte så mycket om Östersund, mer än att har några engelsmän i laget och att de hamnat i mitten av serien de senaste åren. Jag förväntar mig att de spelar ungefär som Umeå och Gif Sundsvall, säger Carlstads tränare Milenko Vukcevic till nwt.se.

så här om premiärmotståndet:

– Vi har ganska bra koll på Carlstad, vet hur de spelar och vilka nyckelspelare de har. Bland annat har de en duktig mittback tillbaka från skada (Igor Utkovic) och en ny målvakt från Hammarby (George Moussan), säger ÖFK-tränaren.

Tomas Meijer – Lars Oscarsson, Tim Andersson, Kristian Ek, Kristoffer Fryklund – Martin Johansson, Petter Skogen, Jonas Svanberg, Jacob Widgren – Chad Bond, Ante Björkebaum

Ersättare: Ghassan Talozi, Björn Carlsson, Andreas Sipuri, Bobo Sollander, Daniel Andersson, Victor Hansson (mv).

Mer läsning

Annons