Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalsongtjuv har åtalats

En häktad man har åtalats för att ha stulit kalsonger och för att ha brutit sig in på ett bankkontor.

Annons

Med stulna kalsonger för nästan 1 300 kronor ska en 30-årig man ha setts utanför en matbutik i Östersund.

Han har nu åtalats för stölden som ska ha skett 21 oktober. Mannen greps samma dag och är ännu häktad.

Samma dag ska mannen ha stulit varor för över 2 000 kronor på en annan butik i Östersund. Han erkänner snatteri utifrån att han anser att det rörde sig om färre par kalsonger.

I somras ska mannen ha brutit sig in till ett bankkontor i Östersund. En fönsterruta och dörrar ska ha fått skador för 40 000 kronor. Brottet ska ha begåtts tillsammans med en för åklagaren okänd person, i syfte att stjäla. Alternativt handlar det om olaga intrång och skadegörelse, enligt åklagaren.

Tillsammans med 29-årig man ska han ha stulit en moped i slutet av augusti. 30-åringen ska åtminstone ha hjälpt till med att klippa upp rattlåset.

Mannen själv har hävdat att han inte förstod att det inte var mopedens ägare som bad honom om hjälp med låset. 29-åringen nekar till brott.

Samtidigt åtalas 29-åringen för att ha stulit varor för drygt 2 600 kronor på en matbutik i augusti och för att ha haft en stulen mobiltelefon. Han nekar till både stöld och häleri.