Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kameror ska stoppa ofredande på Himlabadet

Efter tre ofredanden av barn i vattenrutschbanan Magic Eye på Himlabadet ansöker nu anläggningen hos länsstyrelsen om att få sätta upp fyra övervakningskameror.

Annons

– Vi vill sätta upp kamerorna både på grund av ofredande och för att det inträffat olyckor där, säger Jonas Lindevall, säkerhetsansvarig på badet.

Ofredandet har kunnat ske för att badgäster inte har följt reglerna utan har stannat i banan i de plattare partierna. Det är också en orsak till att det blir pååkningar.

– Får vi sätta upp kamerorna syns det att någon stannar och vi kan förebygga ofredande och få högre säkerhet.

Meningen är att bilderna ska sparas för att kunna användas som bevismaterial. Men bara arenachefen och säkerhetsansvarig ska ha tillgång till det materialet.

Vattenrutschbanan är så bred att flera kan åka tillsammans, den är 133 meter lång, har en fallhöjd på 10,1 meter och mycket populär bland stora och små.

– Det är väldigt många som åker och nästan varje dag gör någon illa sig lite grann. Sedan har det varit ett par om år som fått uppsöka sjukhus, men ingen har fått bestående skador, säger Jonas Lindevall.

De tre som blivit ofredade har samtliga varit barn. En person dömdes i fjol höst för ofredande, ett annat ofredande som inträffade i början av oktober i år är under utredning. I det tredje ärendet ville den utsatta inte gå vidare med någon anmälan, det var i slutet av augusti i år.

Innan har Himlabadet försökt komma till rätta med problemen genom att utbilda och öka medvetenheten hos personalen, det finns skyltar med information om att det förbjudet att stanna i Magic Eye och så har belysningen ökat.

Men på onsdagen var det lugnt i vattenrutschbanan Magic Eye när ST:s prao Nora Elfving testade banan fyra gånger.