Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kammaråklagarens nya besked – då väntas utredningen efter bussolyckan i Härjedalen vara klar

 
Bussolyckan i Härjedalen
Visa alla artiklar

Den tekniska utredningen är ännu inte helt färdigställd efter bussolyckan i Siksjön i Härjedalens kommun där tre personer omkom. Men nu meddelar kammaråklagaren Mikael Bäckström att utredningen tros vara klar innan jul.

"Polisen (och även Haverikommissionen) inväntar fortfarande vissa resultat och uppgifter innan den tekniska undersökningen är färdig. Arbetet rullar på bra och utifrån den information som polisen har fått har vi en försiktig förhoppning om att den tekniska utredningen ska vara klar före jul," skriver Mikael Bäckström, i ett pressmeddelande.

Han kan inte lova något bestämt datum men att det ska vara klart innan jul är den bedömning som polisen och haverikommissionen gör utifrån den information som finns i nuläget.

Olyckan inträffade den 2 april i år.

"Att utredningen drar ut på tiden beror på att det har dykt upp saker under undersökningens gång som Polisen och Haverikommissionen vill undersöka närmare," skriver Mikael Bäckström och fortsätter:

"De vänder på alla stenar som finns, och för egen del gör jag bedömningen att utredningens kvalitet är viktigast. Därför tar utredningen längre tid än befarat."

Det är enligt honom möjligt att det kan bli aktuellt med ytterligare åtgärder beroende på vad den tekniska undersökningen visar, till exempel förhör. Men han räknar med att förundersökningen är klar när den tekniska undersökningen är det.  

 

Mer om dödsolyckan:

Den tekniska utredningen efter bussolyckan i Härjedalen dröjer ytterligare – polisen kan inte styra haverikommissionen

Utredningen av bussolyckan i Sveg dröjer ytterligare – chauffören fortsatt misstänkt

Bussolyckan i Härjedalen – misstankarna mot chauffören kvarstår: "Vill inte stänga några dörrar"

Statens haverikommission utreder bussolyckan i Härjedalen

Helt okej att avböja norsk hjälp – det slår IVO fast efter bussolyckan utanför Sveg

Tre döda och sex allvarligt skadade efter bussolyckan i Härjedalen