Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kamp mot klockan för Jamie Hopcutt

Jamie Hopcutt går en kamp mot klockan. Om det varit match mot Landskrona i dag, hade han knappast kunnat spela. Men nu är det först på måndag som fotbollens superetta gör omstart, så hoppet finns kvar.

Jamie Hopcutt deltog inte senast mot Varberg för 1,5 vecka sedan. Han plågades då våldsamt av magsmärtor. Tio timmar på Sahlgrenskas akutmottagning gjorde inte saken bättre. Han fick återvända till Östersund utan att veta vad som egentligen drabbat honom.

I dag en dryg vecka senare har han fortfarande ont, men det går framåt. En mag- och lungröntgen har gett positiva besked. Inget är fel.

– Om det varit match i dag hade jag knappast spelat. Men jag hyser gott hopp om att hinna bli mycket bättre till veckans slut, säger Jamie till Sporten tisdag eftermiddag.

Vid lunchtid på tisdagen sysslade Hopcutt och ÖFK:s sjukgymnast Frida Eklund med specialträning inomhus. En vecka i stillhet har inneburit stelhet i kroppen, i magen och konditionen är inte hundraprocentig.

– Jag kan sannolikt börja träna för fullt lite längre fram i veckan, menar Jamie Hopcutt.

I mötet med Varberg saknades för första gången denna säsong både proffsavflyttade Modou Barrow och Jamie Hopcutt. Resultatet: Noll mål framåt för ÖFK.

När serien gör en omstart i nästa vecka behövs därför Jamie Hopcutt i allra högsta grad. Men då krävs förstås både att han är symtomfri och dessutom hinner väcka kroppen för att tåla en nittio minuter lång fotbollsmatch.