Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kämpedal ökade 404 procent

Nu är listan över de företag som ökat sin omsättning mest i länet klar. Segrarna ökade omsättningen med hela 404 procent.

Annons

Årets segare är Kämpedal Entreprenad AB som ökade sin omsättning med hela 404 procent.

Företaget hör hemma i Börtnan, har 27 anställda och omsätter kring 66 miljoner kronor.

– Vi jobbar främst med mark- och husgrunder i samband med etablering av större bostadsområden. För närvarande verkar vi mest i Stockholm med omnejd och i Mälardalen, säger Bert-Owe Nilsson, administratör på företaget och glad mottagare av utmärkelsen.

Även om Kämpedal just nu arbetar utanför länet är alla bosatta i länet.

– Vi tittar på en ögonblicks bild över förra årets bokslut. Vi ser då till vilka företag som har bäst tillväxt det året. kriterierna för att få vara med är att företaget har minst fem miljoner kronor i omsättning, minst fem anställda, positivt rörelseresultat och att företaget vuxet organiskt, att man inte köpt en verksamhet som gör att man blåst upp resultaträkningen, förklarar Eva Högdahl, vd för Almi företagspartner Mitt.

I tillväxtligan är det ofta företag inom entreprenadhållet som utmärker sig.

– Där är kanske också omsättningen lite ojämn, det kan variera stort från år till år. Men alla branscher är representerade. I Sundsvall exempelvis var det gruppen Takida som vann ligan, säger Högdahl.

Alla företag som kvalificerar sig kontaktas av Almi innan listan offentliggörs och får frågan om de vill vara med i Tillväxtligan. Högst procentuell ökning av omsättningen intar första plats i ligan.