Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan du lova fler ambulanser i länet?

Frågorna från läsarna väller in på ÖP:s "Kan du lova-sajt".
Kan politikerna lova fler ambulanser i länet eller sänkt kommunalskatt?

Annons

Här kan du se några av frågorna. Men vad svarar länets politiker? Se deras svar här.

Berg: Kan du lova att sänka den kommunala inkomstskatten under mandatperioden 2014-2018? (Frågan ligger på alla kommuner)

Bräcke: Kan du lova att grusvägen Revsund-Skylnäs-Pilgrimstad kan få värdigt underhåll? I befintligt skick så får vi ringa ambulanshelikopter om någon blir sjuk.

Härjedalen: Kan du lova att det blir fler ambulanser i Jämtland/Härjedalen. Utryckningarna blir fler o fler men ambulanserna blir färre. Det är ett stort län som skall täckas.

Krokom: Kan du lova att simundervisningen i Krokoms kommun åter blir från årskurs 1 (den som kommunen nyss tog bort för de lägre åldrarna och som är livsviktig)?

Ragunda: Kan du lova att tydligt berätta vad era mål/visioner för ett attraktivare H-str är? Vad ska göra H-str attraktivt för oss familjer med idrottsaktiva barn?

Strömsund: Kan du lova att kommunen kommer att ordna gratis bredband (fiber) till alla företagare, stora som små, och att hushållen får haka på?

Åre: Kan du lova att vi får mindre förskolegrupper? Jag tycker att tio barn per förskolelärare är rimligt så att barnen får chansen att utvecklas som de ska.

Östersund: Kan du lova att göra något åt mögelproblemen i tennishallen? Problemen gör att snart ingen kan vistas där. Det är ingen värdig arbetsmiljö för tränare,spelare,personal.

Här kan du läsa mer om hur du ställer en ”Kan du lova”-fråga.