Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan fler turister lockas till östra Härjedalen?

Går det att få mer fart på turismen i östra delarna av Härjedalen. En förstudie ska nu göras för att utreda möjligheterna att bilda en turistdestinationsorganisation i området Lillhärdal, Sveg och Ytterhogdal.

Annons

Med Jämtland Härjedalen Turism som projektägare ska en förstudie genomföras för att utreda möjligheterna att skapa en turistdestination i östra Härjedalen. Marlene Ström kommer att leda arbetet med förstudien.

– Det finns ett behov av en tydligare samverkansstruktur i området som underlättar för företagare och befolkning att arbeta för att öka antalet turister och arbetstillfällen. Erfarenhet visar att små områden vinner på att gå samman och därmed göra samverkansvinster. Förstudien ska ta fram underlag för om detta är möjligt i Östra Härjedalen och i så fall hur detta ska utformas, förklarar projektledningen på kommunens hemsida.

Arbetet ska pågå under vårvintern 2009 och beräknas vara klart under maj månad. Förstudien ska svara på om samverkansorganisationen går att genomföra, om tid och kostnader för att genomföra detta är i linje med de förväntade intäkterna.

Stefan Persson