Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kan gå hela vägen"

Alsen P15 behövde en poäng i sista gruppspelsmatchen för att gå vidare till A-slutspel.
Killarna hanterade pressen utomordentligt.
– Vi hade chanser för att vinna men en poäng var det vi behövde, konstaterar Sebastian Andersson efter 1–1 mot Röros.

Torsdagens möte avgjordes på Jämtkraft Arenas B-plan och hade alla förutsättningar för en dramatisk fotbollsmatch. På samma poäng men med sämre målskillnad var Röros piskat att vinna för att gå vidare i gruppen. Norrmännen satte fart redan från början.

– Röros är bättre än oss i första halvlek. Det håller jag med om. Men vinden spelar också stor roll i dag, säger Sebastian Andersson.

Alsen hade kraftig motvind i första halvlek men höll nollan länge. Det var först efter ett misstag i slutminuterna som Röros kunde ta ledningen. Ett missförstånd på egen planhalva där Alsens målvakt rusar ut för att rensa, men då träffar den norske anfallaren. Bollen går i stolpen men i andraläget är Röros-forwarden först och kan peta in 1–0.

Alsen var i det läget borta från A-slutspel – men killarna vek inte ner sig. I andra halvlek flyttade man upp manskapet och var redan i de första minuterna nära att göra 1–1 när Sebastian Andersson bröt sig loss och skickade in ett fint inlägg i boxen. Adrian Andersson flög fram i luften men kunde inte näta med pannan. Men kort därpå smällde det till bakom nätet på målvakten i Röros. Målet kom genom Sebastian Andersson och matchen var kvitterad. Efter det tog Alsen över och hade flera bra chanser att avgöra. Adrian Andersson var tongivande med sin fina teknik, tillsammans med Hampus Lindholm och just Sebastian Andersson.

Röros hade några desperata anfallsförsök i slutskedet men kunde aldrig kvittera. Alsen är vidare till A-slutspel.

– Vi kan mycket väl gå hela vägen, om vi inte hänger med huvudet.

Brukar det vara ett problem?

– Ja, i Alsen brukar det vara det.

Vem tar tag i det då?

– Jag försöker att göra de själv; skrika och få upp så många huvuden som möjligt. Men det är inte alltid så lätt.