Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan man ha förtroende för ett kommunalråd med skatteskulder?

I går kunde du läsa i ÖP om vice kommunalrådet i Härjedalen, Klas Hallman, som är skyldig kommunen runt 100 000 kronor i obetald kommunalskatt.
Läsarna på OP.se kommenterade nyheten så här.

Annons

kunna ha kontroll över en kommun när han inte ens har kontroll över sig själv?

folk blir väldigt upprörd över politiker och andra förtroendevalda i samhället, som uppför sig på det här sättet. I ett samhälle har man moral och lagar som människor förväntas leva upp till. Sådana som den här, Marjasin, Mona Sahlin eller andra som menar att det är okej att företräda andra med ett dekadent leverne ska bara bort från sina poster.

De enda signaler de ger, är att det är okej att bryta mot regler och lagar. Representanter i samhället ska vara förebilder för en god samhällsanda.

i en värld för sig själva med egna lagar och regler. En egenföretagare med skatteskulder får inte utskänkningstillstånd, inte jobb för en kommun, inga offentliga uppdrag över huvud taget enligt reglerna.

Om kronofogden beslutar om utförsel så finns inget skydd för egenföretagaren. 100 procent av inkomsterna kan mätas ut till skillnad mot löntagare som alltid får kvar existensminimum. En politiker med sådana här skulder borde omedelbart bli avstängd. Alla kommunala ersättningar skulle användas till att betala skatteskulderna och andra skulder. Förtroende för Hallman finns det väl ingen som har men det är ointressant eftersom ingen kan göra något åt det. Utanför den inre politiska kretsen, som hela tiden väljer om honom, har ingen något inflytande.

seriöst att ha en sådan person som kommunalråd. Förstår inte att ni i Härjedalen inte tvingar honom att avgå.

för varken Centern eller Klas Hallman. Men jag tycker vi är helt fel ute när vi blandar in Klas Hallmans privatekonomi. Jag har också skulder hos fogden men jag gör ett bra jobb och omsätter mycket pengar åt min arbetsgivare.Ska han sparka mig ?

Tycker det är upp till centerns väljare att avgöra om Klas Hallman ska sitta kvar. Han gör ju tydligen ett ganska bra jobb eftersom han sitter där han sitter.

tills du har betalat av dina skulder, annars fins risk att vi väljare helt tappar förtroendet för dig.

Mer läsning

Annons