Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan ÖIK vinna dubbelt i helgen?

Östersunds IK slog Teg med 4–3 i går. Med start 16.00 nu i eftermiddag tar ÖIK emot Vännäs och leder efter första perioden med 3–1.

ÖIK:s lördagsseger samtidigt som Örnsköldsvik föll 2–4 mot Kalix gjorde att ÖIK smet förbi Ö-vik i kampen kring strecket. Dock med en match mer spelad.

Sportens Martin Nilsson är på plats i Östersund Arena och ger rapporter kring hur det ser ut spelmässigt i ÖIK–Vännäs i eftermiddag. Ö-vik spelar parallellt mot Kiruna hemma. Givetvis ger vi er en inblick även hur det går i den matchen.

Första perioden: Utvisningar är ordet för perioden. Hemmalaget har radat upp sådana och har fått spela tre mot fem två gånger redan i en irriterad och ryckig match. Vännäs har fått spela väldigt mycket i anfallszon just på grund av alla utvisningar, men det är faktiskt ÖIK som har gjort mål i numerärt underläge två gånger om; först genom Kristoffer Backman och sedan Kristoffer Rödin. Olle Fridell gör sedan ett psykologiskt 3–1-mål precis innan paus. Ändå ÖIK-underläge i skotten 7–12.

Irritationen var stor i ÖIK på domarens nivå. Första perioden slutade med hela fem tvåminutare för hemmalaget.

Samtidigt leder Ö-vik hemma mot Kiruna med 1–0. Även där har bortalaget skjutit mest – 10 mot Ö-viks 5.

Andra perioden: Märklig match, det här. Vännäs målvakt blir utbytt efter första perioden – då släpper ersättaren Emanuel Gabrielsson in sina två första skott och plötsligt leder ÖIK med 5–1 efter bara en minut.

Den där griniga karaktären från första perioden försvann direkt och plötsligt känns matchen som en enkel transportsträcka för ÖIK. Roligt att se utvecklingen hos kanadensaren Daniel Erlich, en fartfylld spelare som utmanar motståndare i varje byte. Erlich gör 5–1 själv och kombinerar med Elias Bjuhr till ett mycket vackert 6–1-mål.

ÖIK ser dock inte ut att få någon hjälp av Kiruna, som ligger under med 1–4 mot Örnsköldsvik efter två perioder.

ÖIK tvingades vaska om en hel del i kedjorna från lördagsmatchen då Tobias Falk fick en smäll mot Teg och saknas helt i dagens match.

Slut 7–1 efter en tredje period som blev en transportsträcka, om än en smågrinig sådan. Mycket tjafs efter blåsningarna genom hela matchen och det blev inte mindre efter matchstraffen i slutet av period 2. ÖIK tar i alla fall tre nödvändiga poäng – nu väntar fyra raka bortamatcher i jakten på spel i allettan efter jul.

ÖIK ligger kvar ovanför strecket, men är bara två poäng före Örnsköldsvik, som slog Kiruna 5–2 och ÖIK har en match mer spelad.

Utförligare text med kommentarer kommer under kvällen.

Här finner du Svenska ishockeyförbundets resultatuppdatering av ÖIK–Vännäs.