Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan Ope vända trenden?

Efter en tuff tid försöker Ope ladda om i damernas division 1.
Nu är målet att bli höstens lag.
– Tjejerna vill så klart visa att vi är bättre än tabellen säger, säger Thomas Andersson.

Tabellen säger två oavgjorda, nio förluster och en sistaplacering efter vårsäsongen.

Historien om Opes damlag rymmer dock så mycket mer än så. Jublet efter avancemanget till division 1 byttes snart mot en jobbig spiral.

Det började med tränaren John-Rune Wikéns tragiska bortgång och den tunga uppgiften att försöka hitta en ersättare. Det fortsatte med att två riktiga nyckelspelare försvann ur lagbygget. Cecilia Hallberg klev av när hon väntade tillökning i familjen och Sandra Nilsson hann bara spela 20 minuter i premiären innan en svår knäskada satte henne ur spel.

– Det hade nog sett bättre ut om "Cissi" kunnat vara med, men vi är så klart jätteglada att hon ska få barn, säger Thomas Andersson.

Leif Ersson klev in som tränare – men hoppade av under våren.

– Jag ville inte vara huvudtränare när "Jonne" gick bort, men blev det ändå när Leif klev av. Det är mycket att stå i, men jag får också försöka bli bättre på att delegera till de kollegor jag har, säger Thomas Andersson, tidigare andretränare men nu med huvudansvaret för den oerfarna truppen.

Under vårsäsongen flaggade han för att ledarstaben behöver breddas, efter Erssons avhopp.

– Jag vet att det jobbas på den saken. Vi får se hur det går, säger han i förberedelserna inför torsdagens omstart av serien.

Då är det Krokom/Dvärsätt som gästar Torvallen i ett länsderby.

– K/D har fått i gång sitt spel riktigt bra. De har sina toppspelare och av tradition ett fint passningsspel. Det vi har pratat om är att försöka bli höstens lag. Nu ska vi göra allt som står i vår makt för att hålla oss kvar, säger Thomas Andersson.

Derbyseger vore ett betydande första steg i den riktningen.

– Vi har gjort många bra prestationer. Nu ska vi få det att räcka till vinster i stället för hedersamma förluster.