Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan vara den försvunne danske mannen

Den man som försvann i Sveg i juni har troligen påtträffats död utanför Sveg. En privatperson hittade kvarlevorna av en kropp under onsdagsmorgonen. Kroppen fanns i ett skogsområde cirka dem kilometer nordväst om Sveg.

Det var vid 10-tiden en skoteråkare påträffade en avliden person i terrängen. Allt tyder på att kroppen legat på platsen en längre tid. Polisen arbetar utifrån att det kan vara den sedan sommaren 2013 försvunne manlige danske medborgaren.

Kroppen hittades cirka halvmilen nordväst om Sveg och ungefär en kilometer från badplatsen vid Svegsjön.

Polisen var på plats under onsdagen men ville inte bekräfta att det rör sig om den försvunne danske mannen utan hänvisade till kommande tekniska undersökningar av kroppen.

Mannen försvann under midsommarnatten 2013. Mannen hade då parkerat bilen vid Ullkälla i Sveg och lämnat fordonet. Kvar i fordonet var då hans fru. Efter det han lämnade bilen försvann alla spår efter honom. Frun kontaktade polisen på morgonen varvid ett stort sökpådrag startade.

Enligt polisen fanns det inget som tydde på att han blivit utsatt för något brott. De jobbade utifrån teorin att han blivit sjuk, men att han inte brukade lämna sin fru på det här sättet. Frun hade också uppgett att mannen uppträtt annorlunda och konstigt som styrkte teorin att han blivit sjuk, att han har lämnat bilen och inte hittat tillbaka.

Under ett par veckors tid sökte polispatruller, hemvärn, frivilliga och organisationen Missing People Sweden efter honom. Arbetet avbröts så småningom och några spår efter mannen hittades inte.