Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kända profiler i tv-inspelning på Jamtli

Tre jämtländska gårdar gjorde upp om segern när "Sveriges skönaste gård" spelades in på Jamtli. Med kreativa kulinariska kreationer gällde det att charma juryn.

Publik och tv-team trängdes under fredagen på Jamtli när finalavsnittet till "Sveriges skönaste gårdar" spelades in. Det är ett tv-program som är inne på sin fjärde säsong och som slår ett slag för den närodlade maten. Tre gårdar tävlar i varje avsnitt om juryns gunst med nya produkter av egna råvaror. Det hela leds av programledaren Caroline Norrby som till sin hjälp har tv-kocken Christian Hellberg och Carl-Jan Granqvist.

– Vi har tänkt svenskt och modifierat en surkålspesto som vi tävlar med, berättade Camilla Landgren som tillsammans med Niklas Persson representerade Brunkulla Gård utanför Östersund.

– Olivoljan är utbytt mot rapsolja, pinjenötterna mot solrosfrön och osten gör vi själva. Dessutom har vi den gamla klassiska örten libbsticka i och jag tror att vi har goda chanser att vinna.

Övriga finalister som slogs om segern var Grannäsets gård utanför Kälarne, som tävlade med en havtornsmarmelad, och Nässelgården i Österåsen vars nässelknäckebröd gjorde stort intryck.

För att skapa en skön atmosfär och en trevlig fond till tv-inspelningen hade tv-teamet raggat publik in i det sista. Projektledaren Sofia Myrenberg berättade att hon dels annonserat men även satt upp affischer på stan för att locka publik till inspelningen.

– Att försöka hitta en publik har varit ett jättejobb. För att få mångfald har vi lyckats få hit elever från Palmcrantz såväl som pensionärer. Vi har även fixat en buss till Grytan så att intresserade flyktingar kan komma.

Två som nappade på erbjudandet om att vara med som publik i programmet var Linn Bäckman och Cathrin Eriksson. De går första året på hotell- och turismprogrammet på Jämtlands gymnasium och såg fram emot inspelningen.

– Det kommer att bli roligt och häftigt, tyckte Linn som fick medhåll av Cathrin.

– Föräldrarna blir stolta när man har varit på TV.

Finalavsnittet sänds första veckan i december och först då avslöjas det vinnande bidraget i "Sveriges skönaste gård".