Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kändisar på namnlista mot sin vilja

Namnlistan där kända näringslivsprofiler ställer sig bakom Rödkullelistan är felaktig. Flera personer, däribland Lars Ocklind och Mathias Fredriksson, tillfrågades inte innan deras namn hamnade på listan

Namnlistan för Rödkulleprojektet cirkulerar i Åre. I inledningen står det att "Undertecknad säger definitivt ja till den tänkta spännande utvecklingen av Ullådalen Rödkullens centrum..." Därefter finns flera namn uppskrivna som till exempel Petter Stordalen, Jon Olsson, Mathias Fredriksson och Lars Ocklind.

Men problemet är att fastighetsmäklaren Hans Westerlind inte har tillfrågat alla personer som finns med i listan innan brevet mejlats till Årebor och företagare.

Lars Ocklind, som inte ställer sig bakom en utbyggnad vid Ullådalsliften, blev upprörd när han såg sitt namn i mejlet.

– Jag undrar ens om det är lagligt att göra så här.

Även skidåkaren Mathias Fredriksson och två företagare finns med på namnlistan utan deras godkännande.

Hans Westerlind är ångerfull och ber alla om ursäkt.

– Det gick lite fort innan jag mejlade ut listan, säger han.

Han påpekar att han skrivit dit namn som han trott skulle vilja skriva under. Han hade tänkt prata med alla innan skrivelsen skickas vidare till kommunen.

Även Dählibyn AB, som driver Rödkulleprojektet, försöker locka röster för satsningen. Hans Westerlind poängterar att han inte fått i uppdrag av Björn Dählie att samla in namn. Det gör jag i form av privatperson och inte fastighetsmäklare, säger han.

– Det här är det enda jag ska göra. Sedan ska jag sätta mig på läktaren och höra om det blev ett Rödkulleprojektet.

Hans Olofsson, fastighetschef på Dähliebyn AB, säger att han inte mejlar ut några listor.

– Jag har inte skickat ut något utan jag går med listan och träffar folk, säger Hans Olofsson, Dähliebyn AB.