Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanonstart för IFK: "Väldigt bra prestation av killarna"

Lång bortaresa mot fjolårsfemman Sandvik var en tuff start för IFK Östersund i herrtrean. Inte konstigt att nye tränaren Ben Smith var nöjd med klar seger 4–1.

– Ett perfekt resultat för oss. En suveränt bra insats, framför allt första 25–30 minuterna, säger britten som ser ut att ha gjutit nytt mod i det från tvåan degraderade laget.

– Under försäsongen har vi blivit bättre och bättre. Bra att vi kunde ta det med oss in i första seriematchen också, säger Ben Smith, som fick se sina spelare sätta bra tempo på bollen från start och även tidig utdelning.

Philip Fredriksson satte ettan redan efter 12 minuter och Patrik Lindgren 0–2 i 24:e. IFK Östersund var det klart bättre laget och vann till sist med 4–1.

– De som såg matchen kan nog intyga att det hade kunnat bli ännu fler mål för oss. Men jag är mycket nöjd. Det var en väldigt bra prestation av killarna och stort beröm till hela laget som lyckades skaka av sig den långa resan på 4,5 timme snabbt och vara med från start, säger Ben Smith.

– Men vi får inte luta oss tillbaka och vara nöjd nu, utan fortsätta på samma höga nivå hela serien.