Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanske en av årets bästa julkonserter

Vad kan vara bättre än att höra en fantastisk solist sjunga? Jo, att få höra två. Tvillingarna Henrik och Magnus Rongedal har nästan identiska röster, och de kompletterar varandra perfekt.

Kombinationen ger sångerna en extra dimension, och publiken en speciell upplevelse.

Att bröderna Rongedal ger konsert tillsammans med kören Decibel gör inte saker sämre, tvärtom. Arrangemangen är varierande, spännande, kraftfulla och härligt upplyftande.

Körledaren Roger Rådström är en man som ofta hyllas för sin musik- alitet och fingertoppskänsla, omdöm- en som verkar särdeles träffande.

Julkonserten på Storsjöteatern i går kväll med bröderna Rongedal och kören Decibel kan väl komma att bli ihågkommen som en av årets bästa – ett fantastiskt initiativ av Estrad Norr att arrangera den.

Repertoaren är varierande och spännande, här blandas klassiska julpsalmer med amerikanska christmas carols med Rongedals hit från Melodifestivalen 2008, ”Just a minute”.

Decibels tolkning av ”Jingle Bells” med arrangemang av Roger Rådström, är både underhållande och imponerande och Rongedals ”Ave Maria” nästan tårframkallande. När de tillsammans framför ”O helga natt” på slutet håller hela taket att lyfta.

Ett minus är körens ständiga omflyttningar. Till och med de två tvillingsolisterna verkade tycka det var lite tidskrävande och temposänkande när kören inför nästan varje ny låt skulle flytta runt sig på scenen.

Det kan hända att det finns någon tanke med omflyttningarna, men frågan är om publiken får ut något av det i slutändan.

Roger Rådström både leder kör- en och sköter pianot. Bakom sig har han musikerna Erik Lund på gitarr, Lars Olsson på trummor och Manne Franzén på bas.

I ett mellansnack säger en av bröderna Rongedal att det var Roger Rådström som bjöd hit dem för den här julkonserten. Personligen tycker jag att den inbjudan kan vara stående.