Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin Adelsköld bjuder på standup-kurs – lokala komiker sökes: "Det kan bli ett ruskigt antiklimax det här"

Karin Adelsköld bjuder in till gratis kurs i standup. Under två timmar föreläser hon om standupens grunder och förutsättningar för alla som vill höra. Målet är att starta en lokal standup-klubb med komiker från Östersundsområdet.

Tisdag 15 mars är alla som vill inbjudna till OSD och Karin Adelskölds föreläsning om standupens grunder och förutsättningar. Till kvällens arrangemang är två lokaler bokade, en liten och en stor. Karin Adelsköld har nämligen ingen som helst aning om hur många som kommer.

– Det kan bli 200 eller 20, jag vet verkligen inte. Cirka 200 har sagt på Facebook att de kommer, men man vet ju aldrig, det kan bli ett ruskigt antiklimax det här, säger Karin Adelsköld och skrattar hjärtligt.

Komikern och programledaren Karin Adelsköld flyttade till Östersund för några månader och hade redan då planer på att starta en lokal standup-klubb. Hon har nu med lys och lykta letat efter lokala komiker som kan tänka sig att köra standup på den klubb hon planerar, men har inte hittat några.

– Jag tänkte att det skulle bli lätt att hitta komiker här, med den revykultur som finns, men jag har verkligen inte hittat några. Så då tänkte jag att jag får väl utbilda folk då.

Under föreläsningen på tisdag går Karin Adelsköld igenom grunderna inom standup och vad som krävs för att lyckas med sina skämt. Efter föreläsningen hoppas hon på att mellan 20-50 personer blir så intresserade och lockade att de vill gå den kurs i standup som hon kommer att köra i vår tillsammans med Sensus. På den tio veckor långa kursen kommer kursdeltagarna få öva sig på att skriva skämt och framföra dem på scen. Till hösten räknar hon så med att kunna starta den klubb hon har planerat för, och där ha några lokala komiker som turas om att köra standup inför publik.

– Det är verkligen väldigt märkligt att det inte finns en standup-klubb i Östersund, det måste vara unikt. Det finns ju dessutom väldigt bra förutsättningar för bra humor här med den surjämtska grejen som finns, cynism är bra förutsättning för roliga skämt.

Igenkänning och överraskning är några av grunderna inom standup. Vill man veta mer så är man välkommen till OSD tisdag kväll.

Läs även:

Karin Adelsköld packar flyttlasset – söker stand up-scen i Östersund