Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin Adelskölds bikiniuppror hyllas på Instagram: "Jag kan tycka att det är sorgligt"

TV-profilen och Östersundsbon Karin Adelsköld har tröttnat på hetsen om den perfekta kroppen. I sociala medier hyllas nu hennes bikinibild som inlägg i debatten. – Jag kan tycka att det är sorgligt att en sådan bild får så stor uppmärksamhet, säger hon.

Det är på Instagram som Karin Adelsköld väljer att kasta kläderna och visa upp sin kropp i badmode. På bilden gör programledaren tummen upp och i bildtexten skriver hon "Så får du en bikinikropp: Ta en bikini. Ta en kropp. Klart!"

Reaktionerna lät inte vänta på sig.

– En person hörde av sig och sa att det där inte var så vackert, men sen har det bara varit "heja dig" och "jag älskar dig", säger Karin Adelsköld.

Hon berättar att syftet med bilden var att ge uppmärksamhet åt ett problem som hon själv kämpat med genom livet.

– Jag har jobbat emot det här med en perfekt yta enda sedan jag började med stand up. Innan dess var jag en av dem som jagade det perfekta i livet – och det går ju inte. Det var därför jag gick in i väggen som tvåbarnsmamma.

All denna uppmärksamhet är inte av godo, enligt Karin Adelsköld. Den understryker snarare samhällsproblemet.

– Vissa har skrivit "gud vad bra att du visar upp en överviktig kropp". Någon sådan har jag inte. Jag har en helt normal kropp. Smala modellkroppar finns i massor i medierna, men de flesta ser inte ut så, säger hon.

Karin Adelsköld menar att vi måste bredda bilden av vad som är ett perfekt liv. Allt kan inte handla om yta.

– Att ha en perfekt kropp kan faktiskt innebära att ha en fungerande kropp, säger hon.

Läs mer om Karin Adelsköld:

"Det kan bli ett ruskigt antiklimax det här"

Karin Adelsköld packar flyttlasset – söker stand up-scen i Östersund

Med en skattkista av humor – och en önskan om egna höns