Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl Hägglund

Karl Hägglund (Kalle) föddes 6 januari 1929 i Österåsen, Jämtland, i en syskonskara på sex barn.

Karl var uppvuxen i byn Österåsen, där han bodde största delen av sitt liv tillsammans med sin maka Svea fram till 1992, därefter flyttade paret till Lit. De ingick äktenskap 1974. År 2005 avled Svea till stor sorg och saknad för Karl.

Som person kände vi Karl som en lugn, snäll, vänlig, varm och glad person med glimten i ögat. Som många med oss kan instämma i.

Några av Karls främsta intressen har varit att vistas i naturen. Jakt, fiske och hundar har varit en viktig del i hans liv. l sin ungdom byggde han och flög modellflyg. Han vann många tävlingar, inom detta blev han bland annat omnämnd på flygmuseet i Optand. Hans stora motorintresse gjorde att han i sin ungdom införskaffade sig motorcyklar av olika slag som han tillsammans med vänner åkte ut på tur med.

Karl har under sin yrkesverksamma tid arbetat i Högfors bruk, inom vägförvaltningen samt som krossare och sprängare inom vägbyggen. Han var med i samband med bygget av nya Litsbron.

Karls stora intresse för idrott gjorde att han under 30 år arbetade ideellt för Häggenås sportklubb med bingoverksamhet.

Den stora och viktiga händelsen i Karls liv var i samband med dottern Marias födelse 1974.

De senaste åren fick Karl hjälp av hemtjänsten i Lit som gjorde det möjligt för honom att bo kvar i det egna boendet som han så gärna önskat, vilket vi är tacksamma för.

Karl lämnar ett stort tomrum efter sig och sörjs och saknas av Maria, Elisabeth och Mikael med familjer samt övrig släkt och vänner.

Familjen