Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl Ivar "Loffe" Elofsson

Loffe, Karl Ivar Elofsson, Grötingen, har avlidit i en ålder av 78 år.

Annons

Han föddes i byn Sjöändan, Bräcke, där han växte upp tillsammans med en bror och en syster.

Efter sjuårig skolgång i Bensjö folkskola började han att arbeta som 14-åring vid Vattenfall som linjerallare. Efter lumpen på I 5 i Östersund arbetade han som buss- och lastbilschaufför vid dubbelspårsbyggnaden i Ånge fram till 1962.

Redan 1959 började Loffe att spela musik, först blev det Kjell Åkes under en lång tid. Han kom att överta sin föräldragård samtidigt som musiken blev ett heltidsjobb i sex år i orkestern Seiberts med Joel. Sedan blev det Glada Fyran och senare Kjell Ivars. Han hann spela 36 midsommaraftnar och 37 nyårsaftnar som dansbandmusiker.

Han var under 25 år abonnemangsförsäljare på Länstidningen i Östersund vid sidan av musiken och jordbruket.

Denna kombination av sysselsättning gjorde att hans föräldrar kunde få bo kvar på gården till sin död. På grund av sviktande hälsa sålde han föräldragården i Sjöändan 1998 och flyttade till en lägenhet i Bräcke. Under den tiden var han med i Gällö Sångverk som spelade upp till dans och gladde äldre på servicehus och äldreboenden med historier och sång. Hans glädje var att själv få dansa och ha roligt, det var en del av hans liv.

År 2000 hade han träffat sin livskamrat Anna som bodde i Grötingen, och flyttade till hennes stora fina hus och fick därmed en ny sysselsättning.

Tyvärr drabbades han 2003 av stroke med afasi som innebar halvsidesförlamning, men tack vare livskamraten Anna som med ett stort tålamod hjälpte till, så att hans vardag fick sitt rika innehåll, under hela hans rehabilitering, kunde han så småningom både köra bil och åka på motionsdans.

Han sörjs närmast av Anna och hennes dotter Carina och barnbarnet Malva, syskonen Börje och Vega med familjer samt övrig släkt och vänner.