Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl-Otto utforskar förfallets skönhet

Romerska ruiner i Turkiet. Några grekiska husrester. Ett nedlagt tegelbruk i Munkflohögen. Eller bara en vanlig väderbiten dörrpost i Jämtland.

Det finns en tydlig linje i många av Karl-Otto Myrstads målningar och grafiska blad. Byggnader och miljöer med framtiden bakom sig, där rutorna är trasig, taken losnar och hålen gapar tomma.

– Det kan verka lite kusligt eller knäpp kanske, men använda byggnader är oändligt mycket mer intressanta att avbilda än nya och hela. De går int att jämföra, säger han och visar runt bland målningarna han från lördagen visar på Lars Bolin Gallery, i egen regi.

Sist han hyrde in sig på Bolins galleri sålde han slut, det finns uppenbarligen ett starkt sug efter hans sätt att utforska förfallets subtila skönhet.

– Det mesta jag visar nu är nytt, men enstaka blad är äldre. Den stora målningen av det romerska biblioteket tog mig ett halvår at måla, jag såg det direkt när jag besökte Turkiet för några år sedan.

Nästa projekt har han redan börjat planera för - det blir målningar från Tjernobyl, ett motiv man utan svårighet kan fatta fascinerar honom. karl-Otto har köpt et antal bilder från en frilansfotograf, som han har rätt att använda i sina kommande tavlor.

Men på den nya utställningen är alla bilder fria från radioaktivitet...