Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärlek och skilsmässa med Rut & Ragnar

En föreställning i kärlekens och skilsmässans tecken. Pjäsen "Rut & Ragnar" skrevs redan 1974 av Kristina Lugn och på tisdag är det Jämtlandspremiär för en helt ny uppsättning.

– Lovar du att skilja dig från mig? frågar Ragnar, som spelas av Gustaf Kling och ser på sin Rut som spelas av Ingrid Wallin.

Ett omvänt frieri spelas upp på scenen ur pjäsen Rut och Ragnar – en poetisk komedi i kärlekens och skilsmässans tecken.

Pjäsen som skrevs av Kristina Lugn sätts nu upp av Teater Västernorrland tillsammans med Estrad Norr. Regissör är Iso Porovic som blev tillfrågad av Ingrid Wallin om han ville regissera pjäsen.

Ingrid Wallin själv har en stark relation till Lugn:

– Kristina Lugn har följt mig i flera år och hon är som en själsfrände för mig eftersom jag har läst så mycket hon gjort. Jag har alltid tyckt om hennes texter, berättar hon.

Sedan premiären i mars har ensemblen turnérat i Västernorrland och gjort runt 25 föreställningar. Efter ett sommaruppehåll är det nu dags för Jämtland.

• Jämtlandspremiär tisdag 7 oktober på bion i Kälarne, 19.00.