Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsson funderar: Jämtland eller flytta?

Jämtland Basket har spännande dagar framför sig. Andreas Karlsson, Johan Rönström, Mikael Jönsson och Stefan Zivkovic väntas alla lämna besked inom kort.
– Jag förhandlar med Jämtland. Vi får se om vi kan mötas, säger Karlsson.

Headcoach Torbjörn Gehrke och klubbdirektör Peter Johansson jobbar för fullt för att hitta lösningar och få kvar ovan nämnda kvartett. När det gäller Karlsson och Rönström har båda andra ligaklubbar att ta hänsyn till.

Rönström väljer mellan Jämtland, Umeå och Nässjö, Karlsson mellan Jämtland, Solna, Norrköping och ytterligare en klubb.

– Det är inte sannolikt att vi kommer i hamn med någon eller några i dag eller ens över helgen. Det är en mycket utdagen process och tar tyvärr sin tid, säger Torbjörn Gehrke.

Jämtlandscoachen har fått indikationer på att vissa vill stanna och att vissa överväger en flytt.

– Några av våra befintliga spelare för vi diskussioner med, andra har vi tagit paus med, menar Gehrke och påpekar att Jämtland även kan komma att förbättra sina kontraktserbjudanden för att få kvar spelarna.

Andreas Karlsson har några viktiga dagar framför sig.

– Ja, verkligen. Det är en sån bransch. Man har inte många månader på sig utan klubbarna förväntar sig ett snabbt beslut.

Det är kanske det största beslut du tagit inom basketen?

– Jag det skulle jag vilja säga. Det är inte som när jag var 21-22 år och hade hela karriären framför mig. Jag står inför ett vägskäl och mitt nästa beslut kan få livsavgörande effekt, menar han.

Vad är det viktigaste för ditt beslut?

– Att den klubb jag väljer verkligen tror på mig, att de vill satsa på mig. Men även att jag har en bra situation.

Om du blir erbjuden att spela på heltid hos någon klubb?

– Det vore absolut intressant, men pengarna är inte det viktigaste. Det är inte därför jag spelar basket. Jag vill ha en coach som tror på mig och där jag känner att jag har en framtid.

Andreas Karlsson tar examen i sommar från ekonomistudier på Mittuniversitetet och söker just nu jobb. Den klubb som lyckats hitta ett arbete inom bland annat områden som marknadsföring och projektledning har en stor fördel.

Kan Jämtland Basket göra något mer för att få kvar dig?

– Svårt att svara på. Vi förhandlar just nu. Jag vill en massa saker och de tänker på ett visst sätt. Vi får se om vi kan mötas på vägen.

Så det finns en viss chans att du stannar?

– Ja, det finns en chans.

Jämtlandsspelaren erkänner att hemstaden Stockholm drar. Där finns familjen.

– Samtidigt har jag skapat mig ett liv i Östersund. Här har jag kontakter och flickvän. Jag har två hem numera.

Stefan Zivkovic vill helst stanna i Jämtland.

– Jag vill jättegärna stanna här och spela för Jämtland. Jag älskar att spela här. Min tjej och min familj bor också här, men vi får se hur det blir.

Zivkovic vill förstås ha en vettig chans att kunna utöka sin speltid och verkligen göra en inbrytning i ligan.

– Jag ska prata mer med Torbjörn Gehrke och "Pecka" (Johansson) först, menar han.

Gehrke har börjat att gardera sig för om någon eller några av spelarna skulle lämna Jämtland. Minst sju svenska spelare på liga- eller division 1- nivå är kontaktade. En av dessa är Trelleborgs Srdjan Vukovic, som dessutom nyligen gästade Östersund för provspel.

Aktuell är också Hannes Widell, som efter två år i Eskilstuna kan vara på väg hemåt. Där är dock både Trelleborg och Helsingborg, samt Eskilstuna med i kampen.