Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsson med foten i högläge

Andreas Karlsson fick lämna Jämtlands förlustmatch mot Sundsvall.
Här kommer första lägesrapporten:
– Det var en rejäl stukning. Inget är i alla fall brutet, säger Jämtlandskaptenen.

Matchen höll på att rinna Jämtland ur händerna i den fjärde perioden.

Då blev Andreas Karlsson liggandes på offensiv planhalva. Sundsvall kontrade, Jämtland tog retur, vände spelet och Karlsson sköt en enbent trea.

Sedan fick det vara nog för kvällen.

– Först försökte jag få domarna att blåsa av spelet. Sedan vände spelet och då var det bara att hoppa upp. Men jag kunde inte stödja på foten, så det var bara att kliva av efter trean, säger Andreas Karlsson, som tillsammans med Johan Rönström är Jämtlands kapten denna säsong.

Röntgen väntade – och positivt nog för Andreas och Jämtland blev svaren negativa.

– Inget benbrott och nu, dagen efter, kan jag i alla fall stödja på foten. Men det kommer att ta två-tre dagar innan jag känner var jag är ... nu ska det lindas och sovas i högläge och det blir varm- och kallbehandling.

Solna borta på tisdag. Känns avlägset?

– Jag vet faktiskt inte. Det beror helt på hur det känns måndag kväll.

Du är ju inte den som brukar vara skadad annars?

– Nej, jag har nog bara stått över nån enstaka match under mina år här. Det var bara förra året som jag hade lite problem med samma fot och stukade den efter säsongen.

Sundsvallsmatchen i övrigt, då?

– Det är väl som de andra har sagt. När vi hittar tryggheten och håller oss till vår gameplan är vi bra. Då kan vi vara riktigt bra. De första fem minuterna visade vi verkligen vilket lag vi vill vara, och de första 25 gör vi bra. Sedan blir det som det blir när vi inte följer vår plan.