Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsson sköt bort medalj

Niklas Karlsson, Fältjägarna, hade sin första JSM-medalj i sikte. Men finalen i luftgevär blev misslyckad och han rasade från andra till femte plats.

Hallenkillen, som går på skyttegymnasiet i Strömsund, har haft en riktigt bra säsong och hela tiden legat i Sverigetopp bland juniorerna. Trots en svag sista serie i grundomgången vid helgens JSM i Alvesta, så låg Niklas Karlsson också tvåa när han gick in i finalen.

– Första skottet där blev en klar tia (10,9) och då kändes det bra. Men sedan började det gå sämre och sämre. En nia gör inte så mycket, men det blev betydligt fler, säger Niklas Karlsson.

Till sist var sju av de tio skotten nere på nio och med 98,7 i finalen ramlade Fältjägarnaskytten av JSM-pallen.

– Det var en skrämmande final med alldeles för många nior. Men jag var nog för inställd på medalj och började tänka för mycket på hur bra det kunde gå.

Det var stenhårt om placeringarna två till fem. Med 680,7 totalt hade Niklas Karlsson endast en poäng upp till silvret som i stället gick till Emil Jonsson, Gällivare.

– Det känns så trist eftersom jag borde ha kunnat klara medalj om jag bara hade gjort det enkelt och inte blivit för taggad, säger Niklas Karlsson som är 19 år och har ytterligare en säsong kvar som junior.

Mikael Svensson, Aspö, överlägset med 689,0, och bronset gick till Marcus Madsen, Vellinge, med 681,5.

Jörgen Persson, Fältjägarna, även han elev på skyttegymnasiet, nådde åttonde plats i den yngre B-klassens grundomgång med 561 poäng. För att nå JSM-finalen krävdes 579.

Skyttegymnasiet hade ytterligare en finalist på damsidan genom Hanna Säker, Skoga-Ekshärad, Hon slutade sexa med 490,5 poäng. 492,2 krävdes för medalj.