Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsson starkast i sprintfinalen

Åsarnas Anton Karlsson grejade enda hemmasegern när Team Sportia Cup och Scandic Cup inleddes med lördagens sprinttävlingarna på Östersunds skidstadion.

– Det här var en sån där dag när jag bara kände mig bättre och bättre för varje heat, konstaterade en tillfreds herrsegrare.

I frånvaro av Emil Jönsson, som var anmäld men valde att avstå i tolfte timmen, och ett par fall där Robin Bryntesson och Simon Andersson försvann i semifinalen så såg det ganska öppet ut i seniorernas final.

Martin Bergström, Piteå, tog en rövare på direkten och hade skaffat sig ett rejält försprång upp mot vändpunkten vid Arctura.

Men Anton Karlsson var inte speciellt orolig över den urladdningen.

– Det går mycket fortare när man ligger i klungan bakom och jag förstod att han skulle bli lite stum mot slutet, menade Anton som redan i början av upploppet hade kopplat segergreppet på Bergström och den slutliga trean Carl Quicklund. Östersund,

– Jag kände mig riktigt pigg i finalen och hade kunnat plocka ut lite till, konstaterade segraren som gjorde segergesten ett tiotal meter innan mållasern.

I H19-20 hade Antons klubbkompis Simon Lageson oturen att bryta en stav direkt efter startskottet small och han blev hopplöst efter innan han fick en ny.

Här gav Jacob Engström, Kalix, järnet uppför den tunga backen upp mot den tuffa banans högsta punkt och skaffade sig ett kraftigt, och skulle det visa sig, ointagligt försprång gentemot sina konkurrenter.

– Jag har känt mig väldigt stark uppför under en längre tid nu. Det var bara bära eller brista idag och skatesprint är ju min grej, sa en lycklig Engström som hoppas på lite större uppdrag framöver.

– Jag vill visa vad jag kan redan tidigt på säsongen för att kanske få chansen att åka ett internationellt mästerskap.

Starkast i yngsta klassen, 17-18, var Hugo Jacobsen, Falun-Borlänge, som körde sig lite stum i den första uppförskörningen i finalen.

– Men jag hade grymma skidor och kunde plocka hem det jag förlorade uppför och mot slutet kände jag mig både stark positiv till sinnet, avrundade Hugo.