Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlstadsstudent död i Åre

Flaggan är på halv stång vid Karlstad universitet efter att en ung man, som studerade vid det värmländska universitetet, på måndagen hittades död i Åre.

Det var en student vid Karlstad universitet som på måndagen hittades död i nedanför Tott i Åre. Mannen, som var i 20-årsåldern, hittades fastfrusen i isen i Susabäcken.

Jämtlandspolisen misstänkte inledningsvis att han utsatts för brott med efter ett omfattande polisarbete kunde brottsmisstankarna avfärdas och polisen medger att det är en olyckshändelse som ligger bakom dödsfallet.

Studenten, som var på en skidresa i Åre med sin studentförening, besökte evenemanget Student ski week.

"Det här är en fruktansvärd tragedi. Våra tankar går till studentens familj i deras svåra och smärtsamma stund. Vi tänker också på hans vänner och de studenter som var med", säger Åsa Bergenheim, rektor vid Karlstads universitet, till Nya Wermlandstidningen, NWT.

Johnny Johansson, ordförande för Karlstad Studentkår, säger till NWT:

"Det som inträffat är oerhört sorgligt och svårt att greppa. Tankarna går till alla anhöriga, vänner och kurskamrater".

På universitetet flaggas det under tisdagen på halv stång.