Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karriären som tog fart efter 30

Middag mitt i natten och sedan gick det inte att sova.
Daniel Majstorovic njöt i stället.
– Det var härligt att sitta och snacka. Det här är ett så skönt gäng, säger han.

Efter 0–0 i VM-kvalet mot Portugal öste tidningar, nätupplagor, tv och radio på med beröm, höga betyg och jämförelser med en match för 21 år sedan. Ni som är gamla nog kommer ihåg. VM-kvalet på Wembley 1988, 0–0 och en Glenn Hysén som inte släppte någon över bron.

Jodå, Majstorovic hade både hunnit se och höra allt det där när han kom till presskonferensen runt lunchtid på söndagen.

Men tro inte att alla de vackra orden får honom att fara i väg.

”Hysén-klass”...nja, det vill han inte hålla med om. Riktigt s å märkvärdig var han inte på Dragao-stadion – om han får säga det själv.

– Det är nog att ta i, jag tror inte någon kommer att komma upp i den klass han höll i den matchen. Men säger de det så stort tack. Det är en ära och jag blir verkligen stolt när jag får höra det.

Familj, släkt och vänner hörde också av sig.

– Telefonen gick varm, säger Daniel Majstorovic.

Och fortsätter:

– Jag har slitit en längre tid för att få den här chansen. Jag har jobbat länge för det och så får man höra såna ord. Det glädjer mig verkligen.

tid är en träffande beskrivning. Från att ha varit en bra allsvensk spelare i Malmö FF har den snart 32-årige (5 april) mittbacken på några år tagit de sista svåra kliven. Att det som sker stort, sker sent förvånar möjligen en och annan, men inte honom.

– En försvarare växer med tiden. Det är nu erfarenheten sitter. Det är inte konstigt att du presterar din bästa fotboll efter 30, absolut inte.

– Jag har tagit rätt steg vid rätt tillfällen, Twente efter Malmö och sedan Basel och nu Aten. Vi får se vad nästa blir.

– Nja, jag är fortfarande hungrig. Jag känner att jag är i den bästa tiden i min karriär så jag är öppen för nya äventyr. Nu har jag två år kvar på mitt kontrakt med Aten och har full koncentration på det. Sedan får vi se vad det blir, säger Majstorovic.

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck har märkt en klar förbättring sedan Majstorovic kom till AEK Aten i somras.

– Jag tror han fick ett lyft med flytten. Har har fått förtroende som lagkapten och sådana saker. Går det bra i vardagen tar man med sig det. Det får man aldrig underskatta. Men han har varit bra i flera år. Han har alltid varit en positiv och trygg person.

– Jo, jag fick komma till en klubb där förväntningarna är höga. Pressen är stor därnere och man växer med den. Man vänjer sig vid den uppgiften. Det var likadant i Basel och hög press där också. Sånt som man tar med sig i karriären.

tyske landslagsmålvakten Toni Schumacher såg matchen måste han ha ångrat sina beslut för tolv år sedan.

– Jag var precis fyllda 20 när jag åkte ned till Fortuna Köln i andra bundesliga. Jag spelade 15, 16 matcher för Berndt Schuster. Sedan kom Schumacher. Han valde att satsa på äldre spelare och jag fick inte chansen. Kände att det nog var lika bara att åka hem och börja om. Jag kom till Västerås och sedan Malmö ...ett taktiskt rätt drag visade det sig, säger Majstorovic. (TT)