Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karriärsbästa för Åres puckeltalang i Frankrike – tvåa i Europacupen

Åre SLK:s Fia Wersén slog till med karriärens bästa placering när hon knep andraplatsen i franska Megèves parallelltävlingar under lördagen.

16-åriga Wersén slutade tvåa framför Clara Månsson, Landskrona, under lördagens tävlingar och såg till att det svenska Europacuplaget därmed knep sju pallplatser under tävlingsdagarna i Frankrike.

– Det bästa jag gjorde med dagen var att jag tog mig ner. Jag hade problem med första landningen, men det gick bra och jag lyckades övervinna svårigheten och klara av den, säger Wersén till ett pressmeddelande på förbundets hemsida.

Werséns klubbkamrat Thea Wallberg slutade på 13:e plats och på herrsidan fanns Åreåkarna Olle Söderberg, 22:a, och Philip Olofsson, 35:a, med i tävlingarna.

I världscuptävlingarna i Tremblant, Kanada, gick det inte lika bra för länsåkarna. Där slutade Åreåkarna Ludvig Fjällström, Loke Nilsson och Walter Wallberg på platserna 26, 27 och 51.