Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kartellen bjöd på en fenomenal hiphopkonsert

De slår med en påtaglig kraft. Både i ljudmässig volym och hur de levererar texterna.

Styrkan i Kartellens musik har alltid handlat om texterna - å ena sidan romantiserande av ett mer eller mindre kriminellt liv, å andra sidan ett berättande utan försköning om dess allra mörkaste baksidor. Att vara fast i en stenhård mansroll som förr eller senare kommer att krossas, eller krossa din själ, i småbitar.

Det var det jag trodde att Kartellen handlade om, enkom, fram till i kväll. För även musikaliskt är det ibland rent otroligt i Badhusparken. Sebbe Stakset sträcker sin arm högt upp i luften och svingar den i takt till beats som är så tunga att kolbullen gör en extra torktumlarrunda i magen.

Stakset är passionerad, skriker ut slagord och verkar inte riktigt få den respons han vill åt. Men det spelar ingen större roll; han fortsätter leda sitt kollektiv mot nästa stora inälvsvändande akt. Det är en fenomenal hiphopkonsert, varken mer eller mindre.

• 00.45

• Badhusparken

Betyg: 4/5

Läs mer:

ÖPTV: Här hälsar ÖP på Kartellen på hotellrummet

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014