Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karusellen rullar påför Johan Palm

/
  • Idolen och nyblivne Stockholmsbon Johan Palm är aktuell med både skivsläpp och sommarturné. ”Det känns verkligen som jag lever mitt liv till fullo” säger han.

Fyra i ”Idol” och flickornas favorit. Nu släpper Johan Palm sitt debutalbum och åker på turné.
– Det är omtumlande på samma sätt som en rolig karusell, säger han.

Annons

Nästan ett halvår har gått sedan Johan Palm röstades ut ur Idol. Men det är fem högst händelserika månader.

– Allting är lite overkligt, så mycket har förändrats.

Sedan januari bor den 17-årige Mjölbysonen i Stockholm, där han fått uppleva både för- och nackdelar med kändisskapet. Han blir dagligen stoppad av fans på stan.

– Det är nästan alltid roligt, men det beror på hur folk beter sig. I bland förstår de inte när det räcker, som när jag sitter och äter och vill fortsätta prata med mitt sällskap.

I ”Idol”-studion skapade den blonde popynglingen hysteri bland tonårspubliken, och när han spelade in sin första video på Drottninggatan i april hängde flickorna i klungor efter honom.

trivs med att vara omsvärmad, men det finns tillfällen när uppvaktningen gått överstyr.

– Det är inte på någon jätteläskig nivå, men det känns lite obehagligt när folk tror att de känner en. Som när någon tjej man träffat bara ett par gånger kommer fram och säger: ”det var längesedan vi sågs, jag saknar dig”. Eller när de letat upp min adress och står och hänger utanför min dörr.

Men de närgångna beundrarna är inget som avskräcker Johan Palm från artistvärlden. Han blir gärna ännu mer känd.

– Dels för att jag vill göra folk glada med hjälp av min musik, sen är det självklart den här biten med pengar och glamour, skrattar han.

pekar i rätt riktning. På skivan som släpps i dagarna har han fått hjälp av musikerproffs som Niclas Frisk, Andreas Mattsson och Linda Sundblad.

I sommar ska Johan Palm ut på sin första stora turné, med ett 20-tal datum på schemat. Bandet är ett hopplock av nya ansikten, men också storebror Henrik på gitarr.

Vad har du för förväntningar på turnélivet?

– Det där, utbrister Johan Palm snabbt och pekar på en affisch över ett smockfullt publikhav på Hultsfredsfestivalen.

– Nej, men jag tror att jag kommer vara en förnuftig rockstjärna. Det var nåt band som sa det, att om man ens orkar festa efter spelningen har man inte gjort ett tillräckligt bra jobb.

Ålder: 17.

Bor: Stockholm, men uppvuxen i Mjölby.

Familj: Mamma, pappa, 28-årig syster och 26-årig bror.

Gör: Artist.

Aktuell: Med debutalbumet ”My antidote”, som släpps den 20 maj.

Mer läsning

Annons