Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärvt läge för Ytterhogdal

Situationen börjar bli ansträngd i Ytterhogdal. Seriepremiären i division 3 närmar sig och inga brasseförvärv är klara. Även om ordförande Leif Nilsson och kompani börjat räkna in en hel del svenska nyförvärv, är det brassarna som ska ge laget det stora lyftet.

– Vi hoppas på två-tre spelare, men just nu vet vi inte hur det blir. Det står och väger. Och tiden går.

Kruxet är att få tillstånd från Migrationsverket. Ett ovillkorligt krav är då att Ytterhogdal måste kunna garantera de brasilianska spelarna jobb, så mycket hänger på arbetsgivarna i området. Under tiden har Ytterhogdal gjort klart med nästan ett halvdussin nya spelare. De senaste är ett par spelare från Hede, som precis dragit sig ur division 5.

– Vi har bland annat klart med Niklas Swartz, som går John Bauer i Östersund. Vi räknar med att kunna använda de nya spelarna i Domarcupen (Östersund, fredag-lördag). Det är tillåtet att ha två icke spelklara spelare i den cupen, menar Leif Nilsson.