Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kata blev trea i SM!

Sveriges tredje bästa estradpoet kommer från Östersund.

Kata Nilsson från Östersund tog en hedrande tredjeplats när SM i Poetry Slam i helgen avgjordes i Umeå.

– Det var rejält nervöst, men också väldigt kul. Och eftersom jag kom fyra förra året ser jag det här som ett framsteg, skrattar Kata.

Hon understryker att hennes lag, som tävlade för Umeå, dessutom kom på fjärde plats i lagtävlingen och att lagets samtliga fyra medlemmar placerade sig bland de åtta individuellt högst rankade deltagarna.

Ingela Wall kom fyra, Josefin Olsson femma och Josefin Vernersson blev åtta.

– Samma dikt får inte användas mer än en gång, frånsett i själva finaldelen, då en tidigare använd text får återkomma och den jag använde i finalen hade jag skrivit dagen före...

Segrade gjorde nu Tswi Hlakotsa med en engelsk text om barnsoldater, följd av fjolårets tvåa Mimi Märak från Norrbotten.

Kata har jobbat med estradpoesi i många år och tidigare fanns en livaktig scen i Östersund, men just nu ligger den verksamheten nere.

– Det är synd, för jag insåg hur kul detta är när jag hörde andra läsa i Östersund. Och jag är säker på att det finns massor av duktiga poeter i stan som skulle kunna vara med i kommande SM om de bara får chansen.

Kata pluggar, men hinner ändå med att göra en del uppträdanden, för två veckor sedan läste hon poesi i Trondheim och nästa helg medverkar hon vid Luleå Pride.