Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katarina känner sig redan redo för fotbollslivet igen

/

För tio ­månader sedan födde hon dottern Isa. Men ­redan nu är back-klippan Katarina Larsson redo för en comeback.

Annons

– Förut var jag lite nervös, men nu börjar det känns bra. Det ska bli riktigt roligt, säger ÖDFF-spelaren som är på väg mot gammal god form.

Katarinas comeback drar på en gång paralleller med den tidigare landslagsspelaren Hanna Marklund, numera i allsvenska Sunnanå. Det finns flera liknelser mellan Marklund och Katarina Larsson.

De är båda duktiga backar, de fick båda barn i juli, båda fick en dotter och de gör båda en comeback redan den här säsongen som de inte hade planerat.

Förklaring? Ja, den är enkel. Suget efter fotbollen blev för stor.

– Det är ju så himla roligt. Men man visste inte riktigt hur tiden skulle räcka till. Fast Marklund hade med sig sin dotter på träningen, och det har inte Isa fått gjort. Hon har ganska häftigt humör den damen så jag har inte vågat, säger Katarina Larsson och ler.

Katarina utsågs till länets bästa fotbollsspelare både 2006 och 2007. Hon var då en viktig spelare i ÖDFF, en ledargestalt i backlinjen. Hur bra hon kommer att vara i år återstår att se. Klart är i varje fall att hon tillsammans med bland annat Cecilia Hallberg och Inga-Lill Zackrisson kommer att stå för rutinen i laget.

– Det är ingenting man tänker på. När vi är få som är äldre så blir det automatiskt att vi tar mer ansvar, säger Katarina.

Utifrån träningsmatcherna på våren tycker Katarina att årets upplaga av ÖDFF ser starkare ut än någonsin. Vilket gör att hon inte känner sig säker på en plats i startelvan.

– Ja, det känns verkligen som vi har en bra trupp. Förut har man kunnat gissa sig till startelvan, men det går inte nu. Det är hårdare konkurrens och det är bra.

i ÖDFF har Katarinas plats varit som mittback. En plats som hon gärna lämnar och redan till premiären mot Frösön på fredag. I de senaste träningsmatcherna har hon spelat ytterback.

– Det är roligt att testa något nytt. Som ytterback får man följa med mera upp i banan, som mittback är man fast där bak och rensar. Så jag hoppas på det.

Hittills tycker Katarina att det har fungerat bra att kombinera fotbollen med det nya livet där hemma med dottern Isa. Men hon tränar ungefär tre gånger i veckan jämfört med de fyra som står på lagets schema. Vissa träningsmatcher har hon också missat. Nu i maj kommer det dessutom bli tuffare att få ihop vardagen då hon börjar jobba. Hittills har hon varit mammaledig.

– Det blir ju en omställning, men det har gått bra. Förut var fotbollen allt, det är det inte längre. Men man lägger ner den tid som finns. Mormor, morfar, farfar och farmor har fått ställa upp en hel del. Man är glad att man har dem, säger Katarina.

– Man är ju inte tillbaka där man var när man slutade. Men det kommer. Det är först nu jag känner att jag börjat komma ikapp. Det som saknas lite är bollkänsla och timingen i närkamperna.

Mer läsning

Annons