Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katarina ställer ut i Kina

För att ställa ut bland annat sina tygtryck och smycken åker Katarina Widegren snart till Shenzhen i Kina.

I nätverket Creative cities är Östersund en av fem gastronomi-städer. Men nätverket består även av andra grenar, som exempelvis musik, film och – design. Inom just det ämnet är staden Shenzhen i sydöstra Kina ansluten, och det är dit som formgivaren och konstnären Katarina Widegren snart är på väg.

– Ja, jag ska ställa ut tygerna som jag formgav åt Frösö handtryck, smycken och även grafisk formgivning som jag har gjort, berättar Katarina.

Hon var ett av fem bidrag från Jämtlands-regionen som plockades ut till en formgivningstävling som har genomförts i anslutning till utställningen. Dock vann inget av bidragen härifrån. Katarina åker till dit till öppningen 18 mars.

I ett porträtt i e-tidningen ÖP Söndag berättar Katarina Widegren bland annat om sin bakgrund och hur hon hanterat sin blyghet.