Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katarina ställer ut i Kina

För att ställa ut bland annat sina tygtryck och smycken åker Katarina Widegren snart till Shenzhen i Kina.

Annons

I nätverket Creative cities är Östersund en av fem gastronomi-städer. Men nätverket består även av andra grenar, som exempelvis musik, film och – design. Inom just det ämnet är staden Shenzhen i sydöstra Kina ansluten, och det är dit som formgivaren och konstnären Katarina Widegren snart är på väg.

– Ja, jag ska ställa ut tygerna som jag formgav åt Frösö handtryck, smycken och även grafisk formgivning som jag har gjort, berättar Katarina.

Hon var ett av fem bidrag från Jämtlands-regionen som plockades ut till en formgivningstävling som har genomförts i anslutning till utställningen. Dock vann inget av bidragen härifrån. Katarina åker till dit till öppningen 18 mars.

I ett porträtt i e-tidningen ÖP Söndag berättar Katarina Widegren bland annat om sin bakgrund och hur hon hanterat sin blyghet.