Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kattkvinnan klarar sig – tills vidare

Kvinnan som blåste polis och media för att hitta ett nytt hem till sina kattungar är inte längre misstänkt för något brott.
Men det är för tidigt för henne att andas ut.

– Åklagare har fattat beslutet att det inte går att styrka brott, säger Mikael Hedström, presstalesman vid Gävlepolisen.

Följetongen med kvinnan som påsto att hon hittat en tillförsluten plastpåse med gulliga kattungar dumpad i ett dike fortsätter.

Hon erkände i lördags för Gefle Dagblad att hela historien var påhittad för att kattungarna skulle få ett nytt hem.

Polisen i Gävle svarade med att upprätta en anmälan om oredligt förfarande mot kvinnan.

Efter att ha konsulterat åklagare fattades dock på måndagseftermiddagen beslutet att inte gå vidare med polisutredningen.

– Vi hittar inget brott. I lagens mening är det inget vilseledande, även om jag och samhället i stort kan tycka att det är bedrägligt ändå, förklarar Mikael Hedström.

Sista ordet är dock inte sagt i den här historien.

– Vi inväntar länsstyrelsens beslut om det här blir ett djurskyddsärende. Då kan hon bli ersättningsskyldig för härbärgeringen av katterna och det är nog inte så billigt.