Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kattutställning som stämde med namnet

Det var en internationell och svensk mix i Curlinghallen i Östersund i helgen med en brittisk katt från Lycksele, en sibirisk katt från Sundsvall och en abbesinier från Huddinge.

– Jag blev chockad, sa Torbjörn Sjögren från Huddinge sedan hans drygt fem månader gamla blå abbesinierhona ”Calypzoo” röstats fram som publikens favorit på söndagseftermiddagen vid föreningen Storsjökattens internationella kattutställning.

– Vi som håller på med katter åker gärna världen runt, skrattade han och tyckte inte att de 60 milen från Huddinge var något att tala om.

Gunnel Lindehall från Lycksele och hennes make Jan-Erik Lindehall åker runt i Norrland på kattutställningar, för att få sina katter domarbedömda och certifierade.

I Östersund visade de upp 2,5 år gamle ”Wille”, en chokladbrun brittisk korthårskatt.

– De kallas för katternas nallebjörn, sa Gunnel och berättade att katten är lika godmodig som han ser ut med sina gula runda ögon.

– Han är helt suverän. Han är som en liten vovve hemma.

Wille gick även hem hos domarna och utsågs på lördagen till domarnas favorit.

Lika ståtlig och lugn ett par kattbursrader bort var den sibiriska katten ”Julle” som fyller tre år i slutet av juli.

Han direktimporterades från Ryssland av Kicki Eriksson i Sundsvall i början av december 2012 och har redan ett otal utmärkelser. Inför helgen var han nedbantad från 7,5 till 6,5 kilo och i praktform.

Varför åker då Kicki Eriksson, och dottern Maya Eriksson, till olika kattutställningar?

– För att det är roligt, socialt och trevligt att träffa alla tokiga kompisar med katt, sa Kicki.

Det var 20 kattraser som visades både under lördagen och söndagen, ungefär 200 kattutställare per dag och minst lika många i publiken.