Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaxigare i ÖFK inför resan till Degerfors

/
  • ÖFK tränade lätt på Jämtkraft Arena i går förmiddag. Hela laget känner en ökad arbetsro inför lördagens svåra bortamatch i norr­ettan mot Degerfors.

Kaxigheten spirar i ÖFK efter 3–0- segern mot Syrianska Kerburan.
– Vi är underdogs med självförtroende, säger Bobo Sollander inför helgens bortamatch mot Degerfors.

Annons

Bobo är naturligtvis rätt man att fråga; målskytt i de senaste två matcherna och därutöver iblandad i merparten av ÖFK:s hetaste målchanser i serieupptakten.

– Jag har nog aldrig varit så här bra, åtminstone inte i ÖFK. Men hela laget växte några storlekar i och med segern senast, vi hittade rätt uppställning och kom upp i press på ett annat sätt än tidigare, säger mittbacken.

– Just det här med att sätta press handlar faktiskt mycket om att våga, så det är helt klart en självförtroendefråga. Samma sak gäller nog passningsspelet, man vågar slå till bollen lite hårdare.

– Personligen känner jag ett större lugn med bollen samt i en-mot-en-lägen defensivt; jag vågar vänta och värdera situationen istället för att chansbryta.

– 2–0-målet senast var ju en kontring, men alltså det är tack vare Kristian Ek som jag vågar ta den löpningen framåt. För mig och Tim (Andersson) är det en enorm trygghet att ha honom som balansspelare. Det kanske beror på att han spelat mittback förut, men han täcker han upp oss på ett suveränt sätt, säger Sollander.

GIF-lånet Kristian Ek följer med ÖFK på resan till Degerfors, vilket ger ÖFK möjlighet att sikta på samma startelva som senast. Men det finns några frågtecken i truppen.

– Ja, både Martin Johansson och Pontus Englund är småförkylda och Lasse Oscarsson har problem med en magmuskel. Det gör att vi tar med oss 17 spelare på resan ned, säger ÖFK:s assisterande tränare Niklas Dahlström.

– De spelare som tillkommer från senast är Daniel Westerlund och Robin Fryklund, medan Tomas Meijer stannar hemma. Varken Robin Bergman (hälskadad, Ante Björkebaum (hälskadad) eller Jacob Widgren (fotskadad) är tillbaka i speldugligt skick. ÖFK, som påbörjade busstrippen till Värmland strax efter lunch på fredagen, sover över i Karlstad och tränar sedan lätt på matchdagen.

– Degerfors gillar att rulla boll och ställa om snabbt, så det gäller för oss att vara ännu mer noggranna i övergångarna mellan anfall och försvar. Men framför allt måste vi jobba oerhört hårt, säger Niklas Dahlström.

Mer läsning

Annons