Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kd ville stoppa ombyggnaden

Kristdemokraterna har hela tiden varit emot den nu under genomförande ombyggnationen av Stortorget.

Jag själv lade bland annat en motion till kommunfullmäktige i Östersunds kommun om att stoppa ombyggnaden. Denna motion behandlades på samma fullmäktige där budgeten för torget skulle beslutas. Genom elegant planering kom motionen längre ner på dagordningen då budgeten redan var beslutad.

Att Stortorget på något sätt behövde en ansiktslyftning är nog de flesta ense om. Men en ombyggnad till denna kostnad och på detta sätt är inget annat än oansvarig hantering av våra skattepengar. Ett ur tillgänglighetsaspekt bättre torg, med bevarande av det kulturhistoriskt värdefulla sluttande torget och en välutformad miljö för barn och vuxna hade givit oss en trivsamtorgmiljö till en betydligt rimligare kostnad.

Tillika håller inte den planerade budgeten utan att extra medel måste tillskjutas. Återstår att se var den politiska majoriteten kommer att ta dessa pengar ifrån. Jag kommer aldrig att rösta bifall till att pengar ska tas från annan verksamhet för att rädda detta vanvettiga torgprojekt.