Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Keita kallas till förhör efter attacken – 17-åringens motiv fortsatt dolt

Brottsundersökningen mot den 17-åring som attackerade ÖFK-målvakten Aly Keita i slutminuterna av matchen mot Jönköpings Södra fortgår. Som ett led i det kommer Keita att kallas in för förhör. 17-åringen ska också ha uppgett ett motiv som hålls hemligt av säkerhetsskäl.

Den 17-åring som attackerade ÖFK:s målvakt Aly Keita på Stadsparksvallen under pågående match i måndags är försatt på fri fot. Men utredningen fortsätter och som ett led i den kommer nu Aly Keita, och en rad vittnen, att kallas till förhör.

– Han (Keita) hörs som målsägande, säger åklagaren Pernilla Törsleff, som inte uppge vad 17-åringen kan ha angett för motiv till attacken, till SportExpressen.

– Jag vill inte gå in på vad han har uppgett i förhör. Vi kommer att höra ett antal personer så vi vill hålla på uppgifterna tills vidare, fortsätterTörsleff.

Under tisdagskvällen ska 17-åringen ha erkänt de brott han anmälts för – misshandel och olagga hot - genom sin advokat.

– Hans inställning är att han medger att det är han på bilderna. Han erkänner misshandeln av målvakten Aly Keita och falskt larm, även om det kan diskuteras om det faktiskt rör sig om grovt brott, sa advokaten Uno Karlsson till SportExpressen då.

En misstanke om att motivet bakom attacken ska ha varit matchfixning tillbakavisas av 17-åringen, genom sin advokat. Därmed är motivet fortfarande oklart för allmänheten men han ska ha uppgett ett motiv till sin advokat.

– Han har berättat en bakgrund till det hela och varför han gjorde som han gjorde, men ur säkerhetssynpunkt, med den rådande processen i åtanke, kan jag inte gå in på vad han berättat, säger Karlsson till SportExpressen.

När Keita kommer att höras är ännu oklart.

LÄS MER:

Riksidrottsförbundets ordförande efter attacken: "Jag är orolig"

Falkarnas ordförande: "Det var i det närmaste som en chock"

Kindberg efter attacken: "Fotbollen vinner till slut mot tokigheter och ondska"

17-åringen släppt – erkänner brott: "Han har berättat varför"

"Inte normalt att göra sådant när man är 17 år" – se dagens sändning här

ÖFK:s styrelse om huliganangreppet – tar avstånd i nytt brev: "Fotbollsglädjen försvinner"